Yhdistävä lääketiede ry

Registrations have closed.
Taide, luonto ja terveys

Taide, luonto ja terveys

161 161 people viewed this event.

Seminaarissa esiteltiin taide- ja luontoterapioiden käyttökokemuksia, tutkimusnäyttöä ja mahdollisuuksia terveydenhuollossa.

Maksuttoman seminaarin järjestivät Tampereen yliopisto ja Yhdistävä Lääketiede ry yhdessä. Tilaisuuteen ilmoittautui yli 300 ihmistä, joista osa osallistui tilaisuuteen paikan päällä, osa etäyhteydellä.

Seminaari tallennettiin. Linkki tallenteeseen: https://www.youtube.com/watch?v=6o8elBRP9CI&t=2s

Tutustu seminaarin ohjelmaan ja puheenvuorojen esittelyihin tästä linkistä.

Yhdistyksen puheenjohtajan Anneli Milénin avaussanojen jälkeen seminaarin ensimmäisen puheenvuoron piti professori Jaakko Erkkilä Jyväskylän yliopistosta. Hän kuvasi kiinnostavasti musiikkiterapian kulkua, sen tutkimusta sekä tutkittuja vaikutuksia.

Lisäksi puheenvuorossa käytiin läpi taideterapioiden asemaa ja sen vahvistamisen esteitä Suomessa.

Lue artikkeli professori Jaakko Erkkilän puheenvuorosta!

Erkkilän jälkeen puheenvuoron sai tutkija, dosentti Pia Vuolanto Tampereen yliopistosta. Hän kertoi parhaillaan käynnissä olevasta tutkimuksesta, jossa tutkitaan muun muassa, millaisia ovat antroposofisen lääkinnän terapeuttien tietopohja ja koulutuspolut sekä miten he suhtautuvat valtavirtalääketieteeseen.

Vielä ennen lounasta Kaija Helin vei yleisön kiinnostavalle matkalle taiden asemasta terveydenhuollossa alkaen antiikin ajoista nykypäivään. Puheenvuoro muistutti yleisöä siitä, että taide ja luonto ovat olleet erittäin tärkeässä roolissa ihmisten hyvinvoinnin tukijoina ja sairauksien parantajina niin antiikin Kreikassa kuin keskiajallakin, kun katolinen kirkko otti terveydenhuollon hoitaakseen.

Sinä et ole pisara meressä vaan meri pisarassa.

Vasta uuden ajan koittaessa, kun moderni lääketiede kehittyi – mikä on todella hienoa – alkoivat luonto ja taide erkaantua terveydenhuollosta, palataakseen taas nykypäivänä.

Taide muistuttaa meitä siitä, että emme ole vain kehoja.

Lounaan jälkeen seminaari jatkui psykologian tohtori Päivi Pylvänäisen tanssi-liiketerapiaa käsittelevällä puheenvuorolla sekä hänen jälkeensä taideterapeutti Anna-Liisa Tarvaisen kuvataideterapiaa käsittelevällä katsauksella.

Lue myös: Tanssi-liiketerapian vaikutus todettu -blogijuttu

Kuvassa kahvitauolla yhdistyksen varapuheenjohtaja Hanna Kortejärvi (vas.) ja Päivi Pylvänäinen.

Päivän päättivät Irma Heiskasen ja Eero Peltosen puheenvuorot. Myös Peltonen laittoi yleisön osallistumaan ja ohjasi ihmiset perinnelaulujen pariin.

Olipa hieno ja tärkeä seminaaripäivä – kiitos kaikille osallistujille livenä ja etänä!

Additional Details

Järjestäjä - Tampereen yliopisto ja Yhdistävä Lääketiede ry

Tapahtumapaikka - Tampereen yliopisto

Osoite - Kalevantie 4, 33100 Tampere

 

Date And Time

21.05.2022 to
21.05.2022
 
Watch video
 

Share With Friends