Yhdistävä lääketiede ry

Strategiset tavoitteet

Yhdistävässä lääketieteessä ja ennakoivassa terveydenhoidossa

  • Vahvistamme yhteiskunnallista keskustelua
  • Kokoamme ja jaamme kansainvälistä monitieteistä tutkimusta
  • Edistämme, kannustamme ja hyödynnämme tutkimusta
  • Vaikutamme yhteiskunta- ja terveyspolitiikkaan
  • Vaikutamme sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteisiin, hallintoon ja johtamiseen
  • Tuemme kaikkea sellaista toimintaa, joka vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön jaksamista
  • Edistämme ihmisten tietoisuutta oman terveytensä ja hyvinvointinsa ennakoivasta vaalimisesta terveellisillä elintavoilla ja lääkkeettömillä keinoilla

Tutkimukset

Tästä löydät Yhdistävä lääketiede ry:n omia tutkimuksia ja jäsenistön tutkimuksia.

TANSSI-LIIKETERAPIAN MONET PUOLET

Kirjoittaja: Päivi Pylvänäinen Tanssi-liiketerapia: turvallisuutta kehoon, yhteyksiä, säätelyä, ilmaisua ja toimijuutta oli puheenvuoroni otsikko Taide, luonto ja terveys -seminaarissa Tampereen yliopistossa 21.5.2022. Tulevat ja menneet tapahtumat – Yhdistävä Lääketiede ry . . .

Lue lisää

Metsä hoitaa myös virtuaalisesti

Luontokokemusten parantava, virkistävä ja monin tavoin hyvää tekevä vaikutus tunnetaan ja siitä on paljon tutkimusta. Mutta hyötyykö ihminen yhtä hyvin luonnon vaikutuksista, jos hän kokee luontoa vain virtuaalimaailmassa? Ajatus virtuaalisista . . .

Lue lisää

PALUU potilaskeskeisyyteen

– Potilaat saivat potilaskeskeisessä, dialogista menetelmää käyttäneessä psykiatrisessa arvioinnissa enemmän tilaa tärkeäksi koetulle omakohtaisista elämismaailman kokemuksista puhumiselle. Yhteinen päämäärä hoidolle löytyi useammin ja mikä tärkeintä, lyhyemmässä ajassa ja vähäisemmin käynnein. . . .

Lue lisää

Tanssi-liiketerapian vaikutus todettu

”On hienoa, että olemme saaneet Kelan tukemana tehtyä ensimmäisen suuren, vertaisarvioidun, akateemisen tutkimuksen tanssi-liiketerapian käytöstä Suomessa masennuksen hoidossa”, iloitsee tanssi-liiketerapeutti, psykologian tohtori Päivi Pylvänäinen. Keväällä 2021 julkaistu tutkimus myös osoitti, . . .

Lue lisää

Tiedotteet