Etusivu » Blogi » Yhdistävä lääketiede ja terveys Euroopan parlamentissa

Yhdistävä lääketiede ja terveys Euroopan parlamentissa

Europarlamentaarikoiden Yhdistävä lääketiede ja terveys -ryhmä edistää Euroopan parlamentin kansanterveyspolitiikassa tavanomaisen biolääketieteellisen hoidon ja täydentävien hoitomuotojen yhteensovittamista.

Euroopan parlamentin “The MEP Interest Group on Integrative Medicine & Health” kutsuu avoimeen virtuaaliseen aloitustilaisuuteen 7.12.2020. Ilmoittaudu TÄSTÄ tai alla olevasta linkistä 5.12.2020 mennessä. Kaikille avoin.

Yhdistävä lääketiede ja terveydenhoito painottaa ihmisen kokonaisvaltaista hoitamista yksilön fyysisissä, psykologisissa, henkisissä, sosiaalisissa ja ympäristön olosuhteissa. Se vastaa EU-kansalaisten vaatimuksiin kokonaisvaltaisesta ja  potilaskeskeisestä lähestymistavasta terveydenhuollossa ja lääketieteellisessä hoidossa.

Joka toinen EU-kansalainen käyttää jotakin täydentävää hoitoa osana tavanomaista terveydenhoitoaan,  tavanomaisen biolääketieteellisen hoidon rinnalla tai sen  vaihtoehtona. Kansalaisten kokema täydentävän terveydenhoidon palvelujen tarve ei vielä näy EU:n terveyspolitiikassa tai kansallisissa terveyspolitiikoissa tai säännöksissä. MEP Interest Group on Integrative Medicine & Health

Mikrobilääkeresistenssi, tartuntatautien lisääntyvä esiintyvyys, terveydenhuollon kustannusten nousu  ja COVID-19-pandemian seurausten hoitaminen ovat suuria haasteita terveydenhuollossa koko EU:ssa. Yhdistävä lääketiede ja terveydenhoito voivat auttaa merkittävästi vastaamaan näihin haasteisiin.

Yhdistävä lääketiede ja terveys tarkoittaa nykyaikaisen länsimaisen lääketieteen (eli tavanomaisen länsimaisen lääketieteen)  näyttöön/tietoon perustuvien hoitomuotojen integraatiota perinteiseen ja täydentävään lääketieteeseen (Traditional and Complementary Medicine, TCM). Lue lisää Guiding Principles MEP Interest Group

Lisää tietoa EUROCAM