Etusivu » Blogi » TAIDE, LUONTO JA TERVEYS

TAIDE, LUONTO JA TERVEYS

Taide- ja luontoterapiat avaavat runsaasti mahdollisuuksia terveydenhuollossa

Luonto ja taiteet – kuten musiikki, kuvataide, tanssi ja teatteri – ovat antiikista lähtien kuuluneet olennaisena osana eurooppalaisen terveyden ja sairaanhoidon kulttuuriin. Monet osaavat itse hakea hyvinvointia vaikkapa metsästä tai taidekokemuksista, mutta terveydenhuollossa luonto- ja taideterapioilla on toistaiseksi ollut hyvin pieni rooli.

Yhdistävä Lääketiede ry järjestää yhdessä Tampereen yliopiston kanssa 21. toukokuuta 2022 maksuttoman seminaarin, jossa kerrotaan erilaisten luonto- ja taideterapioiden tutkimuksesta ja niiden käytöstä terveydenhuollossa.  Tarkoitus on myös pohtia näiden terapiamuotojen merkitystä kansanterveydelle ja yksityisille ihmisille sairauksien hoidon tukena.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja luonto- ja taideterapiamuotojen johtavilta asiantuntijoilta: muun muassa kuvataideterapiasta, musiikkiterapiasta, ekopsykologiasta ja tanssi-liiketerapiasta.

Tilaisuus on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille. Tervetulleita ovat kaikki taiteen ja luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneet.

Aika: Lauantai 21.5.2022 klo 10–17

Paikka: Tampereen yliopisto, Päätalon sali A1, Kalevantie 4, Tampere. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Osallistumislinkin saat ilmoittauduttuasi.

Ohjelma: https://www.yhdistavalaaketiede.fi/tapahtumia/

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/taideluontojaterveys2022

Osallistujamäärä on rajattu.

Lisätiedot:

Kaija Helin, helininkaija@gmail.com  0407078617

Pia Vuolanto, pia.vuolanto@tuni.fi 0404106489