Taide- ja luontoterapiat terveydenhuollossa – tervetuloa maksuttomaan seminaariin

 • Mikä on taide- ja luontoterapioiden asema Suomessa?
 • Miten taiteen tekeminen parantaa?
 • Kuinka tanssi hoitaa masennusta?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuullaan ja etsitään vastauksia tulevassa seminaarissa TAIDE, LUONTO JA TERVEYS lauantaina 21.5. klo 10–17.

Seminaarin tavoitteena on lisätä taide- ja luontoterapioiden tuntemusta ja tarkastella niiden hyödyntämisen mahdollisuuksia terveyden ja sairauksien hoidon tukena. Yhdistävä Lääketiede ry järjestää seminaarin yhdessä Tampereen yliopiston kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtajan Anneli Milénin mukaan seminaari on varsin ajankohtainen juuri nyt, sillä mielenterveyden häiriöt ovat erittäin yleisiä. Psykoterapiaan on pitkät jonot, lääkitys ei aina ole tehokas. Ei olekaan yllättävää, että moni saa apua luonnossa liikkumisesta ja taiteista mielensä vaivoihin.

”Suomalaiset ovat vuosikymmeniä tienneet, että luonto, laulaminen, tanssiminen ja piirtäminen antavat hyvän olon koko keholle ja mielelle. Viime vuosina myös kansainvälinen tutkimus on todentanut näiden myönteisiä vaikutuksia sairaudesta paranemiseen tai sen kanssa elämiseen, ja terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.” 

Ihminen on kokonaisuus

Korona-aikaan moni löysi luonnon uudelleen elämäänsä. Pelkästään luontokuvien katselun on todettu rauhoittavan mieltä ja edistävän paranemista.

”Sairaaloiden valkoiset, tyhjät seinät voisikin nyt täyttää kasvien ja puiden kuvilla. Laitetaan musiikkia soimaan vanhusten hoivakoteihin – turruttavan television sijaan. Työpaikoille taukotansseja. Näitä uudistuksia haluamme tukea seminaarillamme”, Milén kertoo.

”Me Yhdistävä Lääketiede ry:ssä korostamme ihmistä kokonaisuutena toisistaan irrallisten osien sijaan – kuten yleislääketiteessä tehdään. Ihminen ei ole vain käsi tai jalka. Kipu ja sairaus sekä terveys koskettavat koko ihmistä ja hänen elämäänsä. Ihmisen kokema toimintakyky on tärkeää. Sen avulla voidaan mitata terveydenhuollon onnistumista sen sijaan, että lasketaan toimenpiteitä.”

Ihmisen toimintakyky on riippuvainen monista elämänalueista. Tervetuloa seminaariin kuulemaan ja keskustelemaan taide- ja luontoterapioista ihmisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn tukemisessa.

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu tapahtumasivulla:

https://www.yhdistavalaaketiede.fi/tapahtumia/

Lue myös seminaarin teemoista kertovat artikkelimme:

Luonnon elvyttävää voimaa käytetään kuntoutuksessa

Tanssi-liiketerapian vaikutus tunnettu

 • All Posts
 • Asiantuntijahaastattelu
 • Blogi
 • Lääkärin työ
 • Mielipide
 • Perusterveydenhuolto
 • Sairaanhoitajan työ
 • Terveyspolitiikka
 • Tiedotteet
 • Tutkimus
 • Uutiset
Taide- ja luontoterapiat terveydenhuollossa – tervetuloa maksuttomaan seminaariin

Lisää kirjoituksia

”Joko tai” -ajattelusta yhdistävyyteen

Yhdysvalloissa julkaistava tiedelehti The Journal of Alternative and Complementary Medicine on muuttamassa nimeään. Lehden tuore päätoimittaja Holger Cramer kirjoittaa 18.1.2021: ”Tähän on hyviä syitä: termi ”integroiva terveys”(yhdistävä terveys) kuvaa nyt...

Lue lisää

Jooga voi tukea vastustuskykyä ja alentaa verenpainetta

Kirjoittaja: Sinikka Tierna Onko joogaharjoittelulla tutkittua vaikutusta elimistön puolustusjärjestelmään? Tätä kysymystä selvitti korealainen systemaattinen tutkimuskatsaus, eli koostetutkimus (Yeun & Kim, 2021). Se kokosi lääketieteellisissä tietokannoissa ajalla 1.1.2017–31.12.2020 julkaistut, joogan immunologisia...

Lue lisää

Toimintamme on monialaista, monitieteistä ja eri sektoreita yhdistävää.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Tilaa ilmoitukset uusista artikkeleista syöttämällä sähköpostiosoitteesi

Seuraa meitä somessa, niin saat lisätietoa tutkimuksistamme ja hankkeistamme!

Copyright © 2023 Yhdistävä Lääketiede ry