Dialogi: Pauli Liikala

Ennakoivan terveydenhoidon- dialogisarjassa elämänpolunvalmentaja Pauli Liikala avaa ”Kokemuksia hyvinvoinnin ja terveyden kehittämisestä.” Paulilla on pitkäaikainen työkokemus liikkeenjohdon konsulttina ja mentorina. Hän on myös positiivisen psykologian valmentaja ja NHA elintapavalmentaja. 

Paulilla on omia kokemuksia elämäntapamuutoksesta ja sen toteuttamisesta. Haastattelussa kuullaan, kuinka Pauli omassa elämässään huomioi elämäntapalääketieteen kuusi peruspilaria: ravinto, uni, liikunta, sosiaaliset suhteet, päihteiden ja haitallisten aineiden välttäminen sekä stressin hallinta.  

Pauli puhuu siitä, miten pitää pää, kroppa, sydän ja sielu kohdallaan kaikissa elämänvaiheissa. Hänen suhtautuminen elämään, kriiseihin ja muutoksiin sisältää armollisuutta, keveyttä, huumoria ja positiivista asennetta. 

Haastattelussa kuullaan Paulin kokemuksista täydentävistä hoitokeinoista ja siitä, miten tunteet ja fyysinen hyvinvointi liittyvät toisiinsa. Kohtaaminen, kuulluksi tuleminen ja tunteiden purkaminen voivat auttaa lievittämään myös fyysisiä oireita. 

Salutogeneettinen lähestymistapa eli terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen tarkoittaa sitä, että pohditaan, kuinka auttaa ja ohjata ihmistä kohti parempaa terveyttä. Etsitään yhdessä keinoja, jotka vievät kohti parempaa terveyttä. Olennaisen tärkeää on nähdä ihminen kokonaisvaltaisesti ja kyvykkäänä parantumaan muuttumaan ja elämään hyvää elämää, vaivojen kanssakin. 

Ennakoivan terveydenhoidon – manifestiin Pauli ehdottaa tavoitteeksi: “Jokainen meistä on parhaan kykynsä mukaan vastuussa omasta terveydestään, hyvinvoinnistaan ja onnellisuudestaan. Silloin hänellä on myös vapaus valita ne keinot, joilla hän pääsee parhaaseen tulokseen näillä osa-alueilla. Se on vastuulla ansaittua vapautta.”

  • All Posts
  • Asiantuntijahaastattelu
  • Blogi
  • Dialogi
  • Tiedotteet
  • Tutkimus
  • Uutiset

Lisää kirjoituksia

eiv kuva 3

Ammattilaisten muuttuvat roolit ja keinot tulevaisuudessa

Julkaisemme tiivistelmiä Yhdistävä lääketiede ry:n Ennakoivan itsehoidon visio 2030 – tilaisuudesta (21.5.2024). Neurologian erikoislääkäri ja professori Markku Partinen ja lääkintöneuvos, eläkeläinen Jarmo Karpakka keskustelivat lääkärin muuttuvista rooleista ja keinoista tulevaisuudessa....

Lue lisää

Uusi toiminnanjohtaja, hallitus ja tiimi!

Yhdistys on kokenut monia uudistuksia viime aikoina. Yhdistyksen hallitus nimitti Hanna Kortejärven uudeksi toiminnanjohtajaksi 29.5.2023. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin vuosikokouksessa 11.5.2023 Erkki Antila. Lisäksi yhdistys sai kesäkuussa uusiksi toimihenkilöiksi Piritta Rantasen...

Lue lisää

Toimintamme on monialaista, monitieteistä ja eri sektoreita yhdistävää.

Copyright © 2024 Yhdistävä Lääketiede ry