Nivelterveysviikko 15-21.4.2024

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista nivelterveysviikkoa, jonka teemana on nivelrikon ennaltaehkäisy ja motivaatio elämäntapamuutokseen.

Nivelrikko on Suomen yleisin nivelsairaus ja se koskettaa noin miljoonaa suomalaista. Suomen Nivelyhdistys ry järjestää viikon aikana erilaisia tapahtumia ympäri Suomen.

Nivelterveysviikko tarjoaa vinkkejä ja myönteisiä ajatusmalleja, joiden avulla voi vahvistaa omaa motivaatiotaan ja saada pysyviä elämänmuutoksia aikaan. Ylipainon kertyminen ja liikkumattomuus lisäävät nivelrikon kehittymisen riskiä. Terveelliset elämäntavat ovat siis tärkeässä roolissa nivelterveyden ylläpitämiseksi ja nivelrikon ennaltaehkäisemiseksi.

Yhdistävä lääketiede ry:n toiminnanjohtaja, farmasian tohtori ja positiivisen psykologian valmentaja Hanna Kortejärvi luennoi Suomen Nivelyhdistys ry:n yleisötilaisuudessa ke 17.4.2024 klo 18-19 Helsingin Kampin palvelukeskuksessa. Luento ”Suuntana hyvä elämä vaivoista huolimatta” antaa näkökulmia ja vinkkejä siihen, miten voi itse vaikuttaa omaan kokonaisvaltaiseen terveyteen.

Luento on seurattavissa paikan päällä sekä Facebook -livessä ja YouTube -kanavalla. Luennosta tulee myös tallenne Suomen nivelyhdistyksen YouTube-kanavalle.

Linkki tapahtuman sivuille:

Lue lisää nivelterveysviikosta sekä Suomen Nivelyhdistyksestä:

Linkki Suomen nivelyhdistyksen YouTube-kanavalle, josta löydät luentotallenteita sekä jumppa- ja venyttelyohjeita.

https://www.youtube.com/channel/UC5barwE6GV6pS86NxVbT-kw

Kuva: Drazen Zigic / Freebik

  • All Posts
  • Asiantuntijahaastattelu
  • Blogi
  • Dialogi
  • Tiedotteet
  • Tutkimus
  • Uutiset

Lisää kirjoituksia

Dialogi: Pauliina Aarva

Ennakoivan terveydenhoidon -dialogisarjassa terveyden edistämisen dosentti Pauliina Aarva avaa aihetta ”Lääkkeettömät keinot ihmisen arjessa.”  Ennakoivan terveydenhoidon – manifestiin Pauliina ehdottaa tavoitteeksi:  ”Suositaan lääkkeettömiä keinoja ensisijaisena vaihtoehtona terveydenhoidossa ja vaivojen lievityksessä...

Lue lisää
freepik whd

Ennakoivan terveydenhoidon merkitys korostuu

YK:n Maailman terveyspäivää vietettiin su 7.4.2024 Maailman terveyspäivänä nostetaan tärkeitä terveyteen liittyviä teemoja esille. Tänä vuonna erityisenä teemana on ”minun terveyteni, minun oikeuteni”. Teemalla puolustetaan kaikkien ihmisten oikeutta saada laadukkaita...

Lue lisää
haastattelukuva

Dialogi: Anssi Leikola

Ennakoivan terveydenhoidon -dialogisarjan haastattelussa on vuorossa psykiatri, terapeutti ja työnohjaaja Anssi Leikola aiheella ”Turvallisen vuorovaikutuksen merkitys terveydelle”. Turvallisen ilmapiirin luominen on terveyden ja paranemisen edellytys, tätä luodaan yhdessä vuorovaikutustilanteissa vastaanotolla...

Lue lisää

Toimintamme on monialaista, monitieteistä ja eri sektoreita yhdistävää.

Copyright © 2024 Yhdistävä Lääketiede ry