Elämäntavoilla yhdeksän tervettä elinvuotta lisää

”On tutkimusnäyttöä, että terveillä elämäntavoilla voidaan saavuttaa yhdeksän tervettä elinvuotta. Samalla voidaan myös vähentää ihmisten inhimillistä kärsimystä ja saada säästöjä sekä ihmisten että yhteiskunnan terveysmenoihin.” sanoo Yhdistävä lääketiede ry:n varapuheenjohtaja, farmasian tohtori Hanna Kortejärvi.

Elämäntavat ovat suurin syy kroonisiin sairauksiin. Vakaviakin sairauksia, kuten diabetes, sydän- ja verisuonitaudit voidaan ehkäistä, lievittää ja jopa parantaa muuttamalla elämäntapoja.

Miksi tieto terveellistä elämäntavoista ei sitten johda tuloksiin?

Tietoa ja ohjeita terveistä elämäntavoista on runsaasti. Harva kuitenkaan noudattaa niitä arjessaan. Ravitsemussuositusten lautasmalli on tuttu monille, silti alle 20 % suomalaisista syö mallin mukaan. Samoin vain joka viides aikuinen liikkuu suositusten mukaan.

Yksi keskeisimmistä tekijöistä onnistuneen elämäntapamuutoksen taustalla on tapa, jolla apua hakeva ihminen kohdataan. Terveydenhuollon ammattilaisen rooli onkin laajentumassa tiedollisesta asiantuntijasta rinnallakulkijaksi, joka motivoi, inspiroi ja kannustaa muutospolullaan kulkevaa ihmistä.

Erityisen tärkeää on nähdä apua hakeva ihminen kykenevänä ja motivoituneena toimijana, jonka omalla toiminnalla ja ratkaisuilla on iso merkitys hänen hyvinvointinsa ja terveytensä palautumiselle. Hoivan, tuen ja hoidon tulisi aina huomioida ihmisen omat tarpeet ja toiveet sekä keinot ja resurssit, joita ihmisellä itsellään on käytössään.

Suomen ensimmäinen kaikille avoin Elämäntapalääketieteen seminaari järjestetään 3.2. 2023

Taloudellisesti riippumaton Yhdistävä lääketiede ry järjestää seminaarin Meilahden Terkko Health Hub:ssa ja seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä perjantaina 3.2.2023 klo 10-16 ja myöhemmin tallenteena Järviradion netti TV:ssa (seminaariohjelma liitteenä).

Seminaarissa kuulemme sekä suomalaisista että kansainvälisistä elämäntapalääketieteen malleista ja ratkaisuista, joissa terveydenhuollon ammattilainen on tukenut ihmistä onnistumaan elämäntapamuutoksissa. Kuulemme myös ihmisten omakohtaisia kokemuksia vakavista sairauksista toipumisessa elämäntapamuutoksilla.

Pääpuhujana seminaarissa on tohtori Beth Frates (etänä), President of the American College of Lifestyle Medicine. He järjestävät sertifioitua elämäntapalääketieteen koulutusta. Muutamia suomalaisia lääkäreitä on suorittanut tämän koulutuksen ja heidän esityksiään kuulemme seminaarissa.

Elämäntapalääketiede tarjoaa polun, jota pitkin yhdessä kulkemalla tieto voidaan jalostaa vaikuttaviksi muutoksiksi ihmisten arjessa.

Toivomme, että Suomessa herää laaja-alainen keskustelu ja syntyy uusia ratkaisuja, kuinka voimme edistää, vahvistaa ja hoitaa ihmisten terveyttä kustannustehokkaasti ja vaikuttavasti tukemalla ihmisten elämäntapamuutoksia.

Lisätietoja:

Yhdistävä lääketiede ry
Anneli Milen, puheenjohtaja
040 552 1337
anneli.milen@gmail.com
www.yhdistavalaaketiede.fi

Hanna Kortejärvi, varapuheenjohtaja
040 724 1958
hannakortejarvi@gmail.com

Hyviä verkkosivuja:
Yhdistävä lääketiede ry: www.yhdistavalaaketiede.fi
Suomen Elämäntapalääketieteen Yhdistys ry: https://falm.fi
British Society of Lifestyle Medicine:  https://bslm.org.uk/
American College of Lifestyle Medicine: https://lifestylemedicine.org/
International Board of Lifestyle Medicine: https://iblm.co/

 • All Posts
 • Asiantuntijahaastattelu
 • Blogi
 • Dialogi
 • Lääkärin työ
 • Mielipide
 • Perusterveydenhuolto
 • Sairaanhoitajan työ
 • Terveyspolitiikka
 • Tiedotteet
 • Tutkimus
 • Uutiset
Elämäntavoilla yhdeksän tervettä elinvuotta lisää

Lisää kirjoituksia

WHO suosittelee avoimen dialogin mallia

“Suomalainen avoimen dialogin hoitomalli on mukana WHO:n uudessa ohjeistuksessa, jonka tavoitteena on edistää ihmisoikeuksien ja toipumisorientaation toteutumista mielenterveyspalveluissa. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyössä kehittämä avoimen dialogin hoitomalli kehitettiin alkujaan...

Lue lisää

Kannattaa kuunnella huippuasiantuntijoita!

TÄRKEÄ EUROOPAN PARLAMENTIN teemaryhmän seminaari. Ilmainen. Professorit ja kliinikot kertovat akupunktiosta, kehomieli-hoidoista, manipulaatiohoidoista ja kasvipohjaisesta ravitsemuksesta kroonisen kivun hoidossa. Tiistai, 12.10. 2021 klo 17 – 19 Suomen aikaa. ILMOITTAUDU etäseminaariin...

Lue lisää

Toimintamme on monialaista, monitieteistä ja eri sektoreita yhdistävää.

Seuraa meitä somessa, niin saat lisätietoa tutkimuksistamme ja hankkeistamme!

Copyright © 2024 Yhdistävä Lääketiede ry